شاید برای شما سوال باشد که چگونه می توان نشتی لوله فاضلاب را تشخیص داد؟ برای اینکه بدانید آیا لوله کشی ساختمان شما دچار آسیب و نشتی است و پس از آن اقدام به گرفتن نشتی لوله فاضلاب نمایید بسیار مهم می باشد. در ادامه شما را با چند مورد از نحوه تشخیص نشتی آب و فاضلاب آشنا خواهیم نمود:

  • صدای چکه کردن دائم آب
  • افت فشار ناگهانی آب
  • بوی نم و کپک زدگی
  • لکه، آسیب و یا شکم دادن دیوار، سقف و یا کف زمین
  • قارچ یا کپک دیوار
  • قبض آب
  • نشتی آب به طبقات پایین
  • ارقام کنتور

پس از آنکه تشخیص دادید لوله های ساختمانی شما دچار نشتی است نوبت آن می باشد تا محل نشتی لوله آب را پیدا نمایید. در ادامه برای آنکه بتوانید اقدام به گرفتن نشتی لوله فاضلاب نمایید بایستی محل نشتی را پیدا کنید. برای این تشخیص توجه به این موارد می تواند کمک کننده باشد.

روش سنتی 

در روش سنتی باید همه کارها بر اساس تخریب و مشاهده لوله انجام پذیرد. برای انجام این روش از علائم و نشانه هایی که نشان دهنده نشتی هستند استفاده می گردد. 

مکان هایی که علائم نشتی دارند علامت گذاری شده و منطقه مورد نظر تخریب شده تا منبع نشتی اصلی تشخیص داده شود.

همچنین تجربه و نظر افراد متخصص هم جزوی از روش های سنتی می باشد و امکان خطا و کندن محل اشتباه وجود خواهد داشت.

از آنجایی که این روش سنتی هزینه بر و زمان بر می باشد دیگر منسوخ شده و از روش های جدید برای تشخیص محل نشتی استفاده می گردد.

نشت یابی بدون تخریب

از دیگر روش های نشتی یابی با کمک فناورهای جدید باعث شده تا جایگزین روش سنتی که بسیار هزینه بر و مشکل ساز بودند، شود. با کمک این روش دیگر لازم نیست اقدام به کندن و تخریب محل هایی که احتمال آسیب دیدگی دارند، نمود. با کمک این دستگاه بدون تخریب و به سادگی می توان اقدام به گرفتن نشتی لوله آب و فاضلاب نمود.

در اصل روش های تخصصی بسیاری به منظور نشت یابی لوله های آب وجود دارند که در همه آنها از دستگاه های نشت یاب استفاده می گردد.

از انواع روش های نشت یابی لوله با کمک دستتگاه می توان به این موارد شاره داشت:

  • دستگاه صوتی:

در این روش کار دستگاه با امواج صوت صورت می پذیرد. یعنی این دستگاه حرکت سیالات و آب را بدون آنکه تخریبی ایجاد نماید را شناسایی می کند.

  • دستگاه مادون قرمز:

دستگاه نشتی یاب با دریافت کردن امواج مادون قرمز از طریق فرستنده و گیرنده مخصوص خودش، محل دقیق نشتی آب را تشخیص داده خواهد شد. این روش برای تشخیص نشتی در اعماق زیاد هم کاربردی می باشد.

از دیگر دستگاه های تشخیص نشتی آب می توان به این موارد هم اشاره داشت:

  • تصویربرداری حرارتی، گازهای نیتروژن / هیدروژن
  • دوربین‌های آندوسکوپی (به منظور تشخیص نشتی لوله آب پنهان)
  • دستگاه‌های رطوبت سنج به منظور ترسیم نقشه رطوبت دیوارها

 نحوه گرفتن نشتی لوله فاضلاب 

حال که با شناسایی نشتی آب و فاضلاب و تشخیص آنها آشنا گشتیم نوبت آن است به سراغ موضوع خود یعنی نحوه گرفتن نشتی لوله فاضلاب صحبت کنیم و ببینیم چگونه می توان نشتی را برطرف نمود.

تشخیص محل نشتی 

نم زدگی و نشت لوله فاضلاب و همچنین پر گشتن چاه فاضلاب توالت می تواند منجربه کثیفی و اختلال در روند زندگی معمولی ما در خانه گردد.

گاهی امکان دارد علت نم زدگی سقف هیچ ربطی به نشت لوله فاضلاب نداشته باشد و مشکل از لوله های آب خانه باشد. 

بنابراین به منظور تشخیص نم زدگی و گرفتن نشتی لوله فاضلاب بهترین چاره این است که محل نم زدگی را با محل لوله کشی فاضلاب ساختمان که در طبقه فوقانی است تطبیق دهیم.

در صورتی که از نظر مکانی مطابق با حمام، سرویس بهداشتی یا راه فاضلاب توالت بود بایستی شیر آب ورودی به فاضلاب را در طبقه بالا باز نمایید و پس از آن به دقت محل نم زدگی را تماشا کنید.

اگر آب از این محل چکه نمود مشخص می گردد که نم زدگی به خاطر نشت لوله فاضلاب طبقه بالا است.

فراموش نکنید اولین قدم برای گرفتن نشتی لوله فاضلاب این می باشد که شما حتما با انواع لوله های فاضلاب آشنا کامل داشته باشید. البته طبق مشاهداتی که در اکثر ساختمان ها صورت گرفته بیشتر لوله کشی های فاضلاب ساختمان ها ازجنس لوله پلیکا می باشد.

لوله پلیکا یا همان UPVC از نظر کیفیت تولید سرآمد لوله های دیگر بوده و طبق استانداردهای تعیین شده تولید و روانه بازار گردیده است.

تشخیص نوع نشتی

حال نوبت آن است ببینیم نشتی لوله فاضلاب به چه صورت است. از انواع نشتی لوله فاضلاب می توان به این موارد اشاره نمود:

  • نشتی در اثر خراب یا باز شدن اتصالات لوله کشی فاضلاب: گاهی امکان دارد بر اثر مناسب نبودن اتصالات یا چسب نامناسب و درست استفاده نشدن چسب نشتی در لوله فاضلاب ایجاد گردد.
  • نشتی در اثر سوراخ شدن و شکستگی لوله کشی فاضلاب: گاهی امکان دارد بر اثر فرسودگی لوله فاضلاب سوراخی در لوله ایجاد و نشتی از همان سوراخ ایجاد گردد.

رفع نشتی لوله فاضلاب 

حال که محل نشتی و نوع نشتی تشخیص داده شد نوبت آن است تا به رفع نشتی بپردازیم. برای رفه نشتی روش های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

گرفتن نشتی لوله فاضلاب با کمک چسب زمانی مناسب می باشد که درز یا سوراخ کوچکی به وجود آمده باشد.

در صورتی که درز لوله فاضلاب آن مقداری بزرگ نبود که احتیاج به بریدن لوله و نصب جایگزین باشد، می توانید از چسب مخصوص که برای گرفتن نشتی لوله فاضلاب مناسب است استفاده کرد.

در این روش دور لوله آسیب دیده را خالی کرده و چسب مخصوص را روی محل آسیب یده بریزید و اجازه دهید خشک گردد.

بعضی از چسب های آب بندی لوله فاضلاب هم می توانند برای نشتی گیری لوله فاضلاب هم کاربردی باشند.

در صورت وجود نشتی لوله فاضلاب بهترین کار این است به سراغ لوله کش ماهر و متخصص بروید و اجازه دهید گرفتن نشتی لوله فاضلاب توسط این افراد صورت پذیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *